Vijfde editie Sinfonietta String Festival Zeeland

Tijdens het pinksterweekend (18 en 19 mei) keert het Sinfonietta String Festival voor de vijfde keer terug in Veere en Middelburg. In samenwerking met de Grote Kerk Veere brengt Amsterdam Sinfonietta een weekend vol strijkersmuziek op verschillende locaties.

Het festival opent zaterdagmiddag met de Muziekroute. Die leidt je door idyllisch Veere naar intieme locaties. Daar spelen musici van Amsterdam Sinfonietta kamermuziek in kleine ensembles. Door de historische locaties en het beperkte bezoekersaantal per concert is de sfeer intiem en informeel. Op zaterdagavond presenteert Amsterdam Sinfonietta, onder leiding van violist Daniel Bard het programma Philip Glass in India. Voor de solopartij van Glass’ Tweede vioolconcert ‘The American Four Seasons’ heeft het orkest de Amerikaanse violist William Hagen uitgenodigd.

Indiase muziek

Net als Glass liet ook componist Jonny Greenwood zich door Indiase muziek inspireren voor zijn stuk Water. Dit werk wordt omlijst door Indiase raga’s gezongen door de Nederlands-Indiase Madhu Lalbahadoersing. Zondagochtend klinkt er kamermuziek in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg. Op het programma staan Ravels Sonate voor viool en cello en Mozarts meesterlijke strijkkwintet in C, KV 515.

Tijdens het slotconcert op zondagmiddag in de Grote Kerk Veere voeren Amsterdam Sinfonietta en blokfluitiste Lucie Horsch je mee op een hallucinerende reis door de tijd langs Italië, Hongarije en Engeland. Samen zoeken ze de grenzen op. Ter ere van de bijzondere relatie tussen de historische handelsplaats Veere en Schotland, maken de musici een extra uitstapje naar Schotland.

Meer informatie en tickets op sinfonietta.nl en grotekerkveere.nl