Programma Doortrappen wil ouderen veilig laten fietsen

Op 16 mei 2023 start het programma Doortrappen in Veere. Van 9.45 tot 15 uur organiseert Welzijn Veere samen met onder meer de Provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) een gratis Doortrapdag. 

Doel hiervan is mensen veilig door te laten fietsen op latere leeftijd. Ouderen zijn kwetsbaar in het verkeer en daardoor vaak betrokken bij ongelukken met de fiets. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil daar wat aan doen. Doortrappen wil dat ouderen zo veilig en zo lang mogelijk blijven fietsen en geeft hen handige tips. Bijvoorbeeld over het veilig op- en afstappen van de fiets. 

Doortrappen heeft ook informatie voor mensen die werken met senioren. Zo is er bijvoorbeeld voorlichtingsmateriaal beschikbaar voor fysiotherapeuten, fietsenmakers of gymleraren, waarin staat hoe zij de oudere fietsers goed kunnen begeleiden. In veel gemeenten is een coördinator aangesteld. Hij of zij zorgt samen met lokale organisaties voor allerlei activiteiten in de gemeente.

Hebt u een vraag over Doortrappen in Veere? Neem dan contact op met de lokale coördinator Dennis Jobse. Locatie is dorpshuis Het Akkoord in Veere.