Deel gemeenteraad wil gratis openbaar vervoer voor Vlissingse minima

In de laatste vergadering van de Vlissingse gemeenteraad hebben de fracties van ChristenUnie, GroenLinks, SP en Sociaal Liberale Fractie (SLF) een motie ingediend om inwoners met een inkomen tot 120 procent van het bijstandsniveau een gratis dalurenkaart van Connexxion te geven.

Wethouder Jeroen Portier heeft toegezegd de motie mee te willen nemen met het nieuwe minimabeleid en zei daar zeker vóór 1 januari 2025 mee te komen. Als de motie wordt aangenomen kunnen mensen uit de doelgroep gratis met de bussen van Connexxion reizen.

Deze partijen vinden dat belangrijk, zegt Pieter Jan Mersie van ChristenUnie in zijn raadscolumn. Dan kunnen deze mensen zonder zorgen ergens op bezoek gaan, boodschappen doen en zich makkelijker verplaatsen, binnen en buiten Vlissingen. 
Eigenlijk zou het openbaar vervoer voor iedereen gratis moeten worden, vindt Mersie. Dan gaan er meer mensen gebruik van maken, beter voor het milieu en de beste oplossing voor parkeerproblemen. De gemeente kan dat niet zomaar betalen, maar de partijen gaan zich er sterk voor maken om daar oplossingen voor te vinden, zegt Mersie.