Ontmoetingsplek voor jongeren uit Dauwendaele wordt geopend

De drie meiden Wanisha, Romaisa en Lucia uit Dauwendaele hebben hun ontmoetingsplek gerealiseerd. Ze nemen deel aan het project Young Leaders. Vrijdag 10 mei wordt dit gevierd met een officiële opening.

Wethouder Willemien Treurniet komt speciaal naar de Segeersweg om de openingshandelingen te verrichten. Na de feestelijke opening gaan de jongeren in gesprek met elkaar over de gedragsregels waar ze zich aan willen houden. Ook gaan we samen kijken welke wensen er nog zijn, stelt Jos Wight van Vizita, de Walcherse organisatie voor maatschappelijk werk. Natuurlijk is er tijd en ruimte om lekker te chillen onder het genot van een hapje en een drankje hier is de ontmoetingsplek natuurlijk de uitgewezen plaats voor.

Young leaders

Met Young Leaders is met jongeren gewerkt aan talentontwikkeling, zelfkennis, maar ook aan wat zij belangrijk vinden voor de buurt en wat ze daar zelf aan kunnen doen. De drie meiden wilden graag een ontmoetingsplek. Dat is nogal wat, dus duurde het wel even voordat het gerealiseerd was. En ze zijn er nog niet. Op dit moment zijn ze bezig om, samen met het jongerenwerk van Vizita, een buitendraaitafel te realiseren.

De openingshandelingen starten om 16 uur. Het programma duurt tot 18 uur.