Veel regen tijdens code oranje; maar wat kunnen we de rest van de week verwachten nu de zomer is begonnen?

Dinsdag werd er code oranje afgekondigd in Zeeland vanwege onweer, hagel en hevige windstoten. Op woensdag is de zomer officieel begonnen, en dat is ook te merken aan het weer, maar wat kunnen we verder verwachten? Dat vroegen we aan onze eigen weerman Jos Broeke van MeteoZeeland.nl

Bij vrij zonnig liep de temperatuur gisteren in de eerste helft van de middag op tot ongeveer 28 graden. In de broeierige atmosfeer trokken enkele felle buien, soms met onweer, hagel en windstoten over de provincies met tientallen mm’s in korte tijd.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden, kangs de westkust is nog kans op laaghangende bewolking, vanavond is het zonnig. De maximumtemperatuur ligt tussen 22 graden aan zee en 26 graden landinwaarts, Matige zuidwestelijke wind, ruimend naar west.

Komende nacht is er weinig bewolking en weinig wind. De minimumtemperatuur is circa 15 graden.

Morgen is er eerst zon, maar van het zuidoosten uit neemt de bewolking toe en in de loop van de middag valt er mogelijk wat regen. Veel regen wordt in het zuidoosten van het land verwacht. De wind draait naar het noordoost tot noord. De temperatuur loopt tot ongeveer 23 graden, maar daalt onder de bewolking en de toenemende wind tot 20 graden, in de regen in het zuidoosten naar 16 graden.

Verdere vooruitzichten:
Meest droog met zonnige perioden. Het blijft (vrij) warm.

(Foto:©Jelte Poppe)