Danischa (12) uit Middelburg wint Nationale Voorleeskampioenschap

De 12-jarige Danischa Bah uit Middelburg mag zich vanaf vandaag de voorleeskampioen van 2023 noemen. De Middelburgse heeft vandaag namelijk de dertigste finale van het nationale kampioenschap gewonnen. In TivoliVredenburg in Utrecht las zij voor uit Serafina en de zwarte mantel van Robert Beatty.

Allen Snippe (10) uit Voorschoten en Julian Cornelissen (12) uit Waalre werden tweede en derde. De jury was lovend over de deelnemers. “We zijn weggeblazen door het hoge niveau, ook bij het onvoorbereid voorlezen”, lieten ze weten.

Danischa maakte op de jury erg veel indruk. “Ze las rustig, maar toch levendig en zelfverzekerd voor, zonder te overdrijven. Met recht De Nationale Voorleeskampioen van 2023!”, aldus de jury. Danischa is naast kampioen het komende jaar ook de speciale kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Ze krijgt dan een belangrijke rol bij het organiseren van exposities en evenementen gericht op kinderen.

Vorig jaar ook een Zeeuw

Vorig jaar werd het kampioenschap ook al door een Middelburger gewonnen. De toen 11-jarige Guus Janse wist de beker toen mee naar huis te nemen. Hij was de eerste Zeeuw ooit die de prijs won.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.

Danisha Bah uit Middelburg is Voorleeskampioen 2023 (foto: Stichting Lezen)