Glijbaan vanaf Boulevard naar Badstrand weer open gesteld

De glijbaan waarmee je vanaf de Vlissingse Boulevard naar het Badstrand kan glijden, was eind april nog afgesloten. Dat riep vraagtekens op bij SGP-raadslid Lilian Janse-van der Weele. Het is een populaire attractie. Volgens de gemeente was er wat vertraging door werkzaamheden en is de glijbaan inmiddels weer open.

Het raadslid zag dat de glijbaan afgesloten was en kon geen defecten ontdekken. Daarom wilde ze het college al om uitleg vragen. “De glijbaan zelf is niet kapot en de rubber tegels onderaan evenmin. Kinderen waren teleurgesteld, want het is een populaire attractie. Er wordt nergens uitleg gegeven over de afsluiting.” Janse-Van der Weele vond het een vreemde zaak, zo aan het begin van het toeristenseizoen.

Volgens de gemeente wordt de glijbaan altijd afgesloten tijdens het stormseizoen. Bovendien is er dan door der wind meer kans op zandophoping onderaan de glijbaan. Dat de glijbaan nu langer afgesloten bleef, kwam door werkzaamheden. De rubberen landingsmatten werden vernieuwd en men moest wachten op materiaal daarvoor. Inmiddels is de glijbaan weer open en toegankelijk voor publiek, net op tijd nu het mooie weer is begonnen en kinderen weer op het strand komen spelen.