Strandonderzoek voor het nieuwe strandbeleid van start in de gemeente Veere

De gemeente Veere heeft prachtige stranden. Een belangrijk onderdeel van het Veers landschap. Het strand heeft een grote aantrekkingskracht op zowel (toekomstige) bewoners als op onze gasten. Voor de gemeente Veere is het strand ook een belangrijke economische pijler.

In het ‘Programma Toerisme 2021-2026’ krijgt het strand een belangrijke positie. Eén van de strategische keuzes uit dit programma luidt; ‘De stranden blijven van topkwaliteit en blinken uit in duurzaamheid’. Om hier uitvoering aan te geven, is het belangrijk dat het beleid hier op aansluit. Het huidige beleid komt uit 2013. Om aansluiting te zoeken bij het Programma Toerisme is het belangrijk dat het huidige strandbeleid geactualiseerd wordt.

Afgelopen week is het startschot gegeven voor een strandonderzoek bij de strandgasten. Samen met wethouder Bert Tuk zijn ambtenaren van de gemeente Veere en onderzoeksbureau Dimensus het strand opgegaan om bezoekers te bevragen over hun motivatie en beleving van het strandbezoek.

Op de verschillende stranden in de gemeente Veere zal onderzoeksbureau Dimensus de komende maanden strandgasten gaan bevragen over hun motivatie en beleving bij een strandbezoek. Het gaat dan met name om strandbezoek in het na- en voorseizoen. Op het strand worden mensen benaderd voor het invullen van een korte vragenlijst. Wie dat wil, wordt op een later moment gebeld voor een telefonisch interview. 

Ook horen we graag hoe u het strand beleeft. U kunt online een vragenlijst invullen(externe link). Alle opgehaalde informatie wordt meegenomen bij het vaststellen van het nieuwe strandbeleid.