Invoering kentekenparkeren in de gemeente Middelburg

Middelburg neemt een stap vooruit in het beheer van parkeervoorzieningen door de invoering van kentekenparkeren. Dit systeem, dat 8 januari 2024 van kracht wordt, brengt aanzienlijke voordelen voor zowel de gemeente als haar inwoners met zich mee.

Kentekenparkeren is een technologie die het traditionele parkeersysteem met papieren tickets en bonnen vervangt door digitale registratie van voertuigen via het kenteken.

Hier zijn enkele van de voordelen van dit nieuwe systeem:

  1. Gemakkelijker en sneller parkeren: inwoners en bezoekers van Middelburg zullen profiteren van een snellere en meer moeiteloze parkeerervaring. Het is simpel: kenteken en eindtijd invoeren bij de parkeerautomaat. Betalen met pinpas of contactloos en niet meer terug naar de auto om het parkeerkaartje achter de voorruit te plaatsen. Maar wel direct genieten in Middelburg.
  2. Milieuvriendelijk: kentekenparkeren vermindert het gebruik van papier en drukt daarmee de ecologische voetafdruk. Minder papierafval leidt tot een meer duurzame en groene stad.
  3. Verbeterde handhaving: het nieuwe systeem maakt het voor handhavingsdiensten eenvoudiger om naleving te controleren. Fraude en overtredingen kunnen effectiever worden opgespoord en beboet, wat leidt tot een eerlijker en veiliger parkeeromgeving voor iedereen.
  4. Flexibiliteit en opties: inwoners en bezoekers hebben toegang tot verschillende betaalmethoden, waaronder mobiele apps en online betalingen. Dit biedt meer flexibiliteit en keuze om te betalen voor parkeerplaatsen. Voor bezoekers die toch de voorkeur geven aan muntgeld, zijn er vier parkeergarages in de stad beschikbaar waar zowel met muntgeld als biljetten kan worden betaald.
  5. Minder administratieve kosten: kentekenparkeren helpt de stad om administratieve kosten te verlagen die verband houden met het uitgeven en verwerken van fysieke parkeertickets. Dit kan op lange termijn leiden tot kostenbesparingen voor Middelburg.

Met de invoering van kentekenparkeren wilt de gemeente parkeren in Middelburg toegankelijker en moderner maken. Ze hopen dat deze nieuwe maatregelen zullen bijdragen aan een leefbare en goed bereikbare stad voor iedereen.

Voor meer informatie over kentekenparkeren kunt u terecht op de pagina: www.middelburg.nl/kentekenparkeren.