Bootcamproute Oostkapelle in gebruik genomen

Oostkapelle heeft sinds kort een bootcamproute. Hiermee kunnen inwoners op verschillende plaatsen in het dorp verschillende spieren trainen. Het is voor beginners en ervaren sporters. Je maakt gebruik van materialen in de openbare ruimte.

René de Visser, wethouder sport van de gemeente Veere, is blij met de bootcamproute: “Wij willen een gezonde leefstijl aanmoedigen. Dagelijks sporten en
bewegen draagt hieraan bij. Met de bootcamproute in Oostkapelle kunnen mensen buiten sporten en bewegen. Je bepaalt zelf op welk niveau je dat wilt doen. Bij deze doe ik een oproep aan de inwoners: maak veel gebruik van deze route!”

De bootcamproute in Oostkapelle start bij de speeltuin aan de Torenstraat, maar je kunt ook op andere plekken beginnen. De route is aangegeven met bordjes met oefeningen erop. Ook tref je een QR-code aan met instructies. De route kun je zowel wandelend, hardlopend of fietsend doen. De bootcamproute is aangelegd met geld dat Veere in coronatijd ontving van het Rijk om een gezonde leefstijl te stimuleren.