Zwaargewonde bij auto-ongeluk A58 bij Ritthem

Zondagochtend vroeg vond op de A58 bij Ritthem een eenzijdig ongeval plaats. Zeker twee personen zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Eén van hen was zwaargewond, zo meldt de politie. Onderzoek moet nog uitwijzen of er drugs in het spel waren.

Rond kwart voor vijf werden de politie en ambulancedienst ingelicht over het ongeval, meldt HV Zeeland. Het was gebeurd op de rijbaan richting Vlissingen. Een beschadigde personenauto was in de berm geraakt en over de kop geslagen. Bij de auto bevonden zich de 18-jarige bestuurder en twee minderjarige passagiers: een 16-jarig meisje uit Goes en een 17-jarig meisje uit Vlissingen.

Twee van de drie inzittende werden ter controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het meisje uit Goes bleek echter zwaarder letsel te hebben opgelopen. Zij is opgenomen in het ziekenhuis. De politie onderzoekt of de bestuurder onder invloed reed. Hij testte positief bij de speekseltest, dus mogelijk had hij drugs gebruikt. Bloedonderzoek moet hier uitsluitsel over geven. De zwaar beschadigde personenauto moest worden weggetakeld door een bergingsbedrijf.