StoryTrail Theaterwandeling Middelburg op donderdag 19 en zondag 22 oktober:Ontdek de stadsgeschiedenis met verhalenverteller Johannes 

‘Eureka!’ klonk het aan het begin van de 17e eeuw in een klein houten huisje naast de Nieuwe Kerk in Middelburg. Zacharias Jansen, de brillenmaker, had het niet breed. Maar nu had hij een geweldige manier bedacht om rijk te worden!

Helemaal legaal was die manier niet. Als hij gesnapt werd, was het met hem gedaan. Maar als zijn plan zou lukken, was hij in één keer binnen. Hoe het afliep met Zacharias en zijn slimme plan? Dat kan je in geuren en kleuren gaan beleven tijdens de StoryTrail Theaterwandeling door Middelburg op 19 en 22 oktober.

Verhalenverteller Johannes is je gids. Wandelend door de mooie binnenstad laat hij je kennismaken met Zacharias Jansen en zijn collega-brillenmaker Hans Lipperhey. Maar dat is nog lang niet alles, want in de geschiedenis van Middelburg zijn er nog veel stadsbewoners geweest met fantastische ideeën. Zo kom je oog in oog te staan met Graaf Willem, die een list bedacht om West-Friesland te kunnen veroveren. Je vaart het zeegat uit met notaris Roggeveen, op zoek naar het Zuidland. En je ontdekt hoe de Middelburgers een enorme stadsbrand wisten te blussen zonder ook maar één druppel water te gebruiken.


Hoe het afliep met al die Middelburgse helden en hun bedenksels? En wat je daarvan tegenwoordig nog terug kunt zien in de stad? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail Theaterwandeling, een heerlijk vertel-avontuur dat je niet snel zult vergeten.


De StoryTrail Theaterwandeling Middelburg begint op donderdag 19 oktober 2023 om 19:00 uur en op zondag 22 oktober 2023 om 11:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/middelburgReserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).