Zonnebrandpaal in Domburg en blauwe vlag voor stranden Veere en Vlissingen

Vanmiddag is op het strand van Domburg de eerste zonnebrandpaal in de gemeente Veere in gebruik genomen. Bij zo’n paal kunnen badgasten door op een knop te drukken een lik zonnebrand krijgen. Vorig jaar waren er twee palen op proef, dit jaar komen met subsidie van de gemeente er vier definitief op de stranden van Domburg, Zoutelande, Dishoek en Oostkapelle. Ook kregen de stranden van Veere en Vlisisngen de blauwe vlag uitgereikt, het keurmerk voor een schoon strand.

Wethouder Marcel Steketee nam de eerste paal vanmiddag officieel in gebruik door een lik zonnebrand op zijn hoofd te smeren. “De zon wordt steeds sterker. Je moet mensen erop attenderen dat ze niet onbeschermd in de zon kunnen gaan zitten of liggen. Ik ben kaal, dus voor mij is zonnebrand pure noodzaak. In de zomer draag ik een pet of zit ik onder een parasol, anders verbrand ik levend. Maar ook voor iedereen met haar geldt: smeer je in als je in de zon gaat.”

Als het aan Bas-Jan Spuijbroek is directeur/bestuurder van de Stichting Strandexploitatie Veere ligt komen er nog meer zonnebrandpalen: “Behalve op de huidige vier locaties willen we ze ook plaatsten bij Westkapelle, Vrouwenpolder en Vlissingen.

Vanmiddag kregen de stranden van Veere Domburg en Vlissingen ook de blauwe vlag voor een schoon strand uitgereikt. Spuijbroek: “Dat is iets om trots op te zijn, het is het keurmerk dat je strand schoon is, dat er bewaking is. Vooral voor onze buitenlandse gasten is het een reden om je strand te bezoeken.”

Wethouder Marcel Steketee neemt de eerste zonnebrandpaal in Domburg officieel in gebruik (foto: Adrie Boxmeer)