Zeeverkennersgroep de Watergeuzen zoekt oud-leden vanwege 75-jarig jubileum

Sinds 1949 is scoutinggroep ‘de Watergeuzen’ een begrip in Vlissingen en de Binnenhavens. Dit jaar bestaan zij 75 jaar en dat vieren ze groots met verschillende activiteiten, waaronder een jubileumkamp op het Scoutcentrum Zeeland in Veere. Oud-leden zijn van harte welkom.

Zondag 2 juni organiseert de groep, tijdens het jubileumkamp, een feestelijke receptie. Van 15.00-17.00 uur zijn alle ouders, oud-leden en vrienden van de groep welkom om de scouts te feliciteren en samen herinneringen op te halen en terug te blikken op de rijke historie van de groep. In de afgelopen 75 jaar hebben de leden van de scoutinggroep verschillende clubhuizen gehad, waaronder een oude Brouwerij en vanaf 1956 de Willem 3 kazerne. In 1998 kochten ze noodgedwongen een eigen wachtschip als clubhuis.

Jongens en meisjes

De stoere jongens en meiden zijn nog steeds te herkennen aan hun vloot van rood-witte lelievletten en hun grijze das. Er kwamen met de tijd ook wat vernieuwingen. Er voegden zich meisjes bij de voorheen jongensgroep en er werd als eerste van Zeeland de speltak Dolfijnen opgericht om vanaf 10 jaar al laagdrempelig te leren zeilen en zo groeide de groep gestaag verder. In 2021 was er de feestelijke heropening van clubhuis Wachtschip Nummer 70.

Nummer 70

Het Wachtschip Nummer 70 werd in dat jaar op het droge gehesen en staat nu definitief op de kant aan de Binnenhaven, achter de jachthaven en de Lasloods. Inmiddels is de groep zo gegroeid dat ze beschikt over 12 zeilboten en twee gebouwen, te weten de Klaverlelie aan Van Doornlaan 59 voor de Bevers en Welpen (leeftijd 5-10 jaar) en de Nummer 70, het clubschip op het droge, aan de Bark 1 voor de Dolfijnen, Zeeverkenners en Wilde Vaart (10-18 jaar).

Vele activiteiten
Iedere zaterdag kunnen kinderen in hun eigen leeftijdsgroep in de natuur allerlei sportieve en avontuurlijke activiteiten doen. Ravotten in de bossen, hutten bouwen, knutselen en kliederen. Maar ook kun je al vanaf je tiende jaar leren zeilen in een echte zeilboot en doe je bijvoorbeeld roei-trefbal of vuurtje-varen. Het enthousiaste leidingteam van vrijwilligers maakt iedere week een leuk en actueel programma, met als seizoensafsluiter een zomerkamp.

Aanmelden receptie

Er zijn door de jaren heen vele honderden Vlissingers lid geweest van de Watergeuzen en vrienden geworden voor het leven. Ook kom je elkaar nog vaak tegen in bijvoorbeeld de maritieme sector of pedagogische beroepen. Ben je oud-lid en heb je weer zin om leuke herinneringen op te halen? Meld je dan aan voor de receptie! Mail naar 75jaar@wg3.nl Het adres van het Scoutcentrum Zeeland voor de receptie, waar het 75-jarige jubileum plaatsvindt, is: Wulpenburgseweg 6, 4351 PB Veere.