H&M vertrekt eind dit jaar uit de Middelburgse binnenstad

Slecht nieuws voor kledingliefhebbers die graag winkelen bij H&M. Aan het eind van dit jaar sluit de vestiging van Hennes & Mauritz in Middelburg. Dat bevestigt het bedrijf in een bericht van Omroep Zeeland.

De laatste verkoopdag voor de winkel is 8 december. Daarna zijn er in Zeeland nog twee filialen van de grote winkelketen. In Goes en Vlissingen kan je volgend jaar nog steeds je kleding halen bij de keten. H&M geeft aan dat de sluiting van de winkel in Middelburg het gevolg is van hun beleid. “Bij H&M Group werken we voortdurend aan het verbeteren van onze klantervaring en het optimaliseren van ons portfolio. Dit betekent dat we gedurende het jaar nieuwe winkels openen, verbouwen, verhuizen en soms sluiten. Als gevolg hiervan zal de H&M winkel in Middelburg sluiten”, aldus een woordvoerder. De gevolgen voor het personeel zijn nog onduidelijk.

Het is nog niet met zekerheid te zeggen welke winkel in het pand komt aan de Lange Delft. Het is wel bekend dat dameskledingwinkel Cotton Club volgend jaar naar Middelburg komt. Of Cotton Club de nieuwe huurder van het H&M pand is, is nog niet duidelijk. Cotton Club maakt onderdeel uit van het grotere Sting-concern.

Meer winkelketens

H&M is niet de eerste grote winkelketen die de afgelopen tijd vertrok uit Middelburg. Aan het eind van 2023 sloot C&A ook al haar deuren in Middelburg. Die vestiging zat 45 jaar lang in Middelburg.

Op de plek van C&A verscheen de dameskledingwinkel Costes. Die keten valt, net als Cotton Club, ook onder het het grotere Sting-concern. Vanaf volgend jaar zijn er dus drie kledingwinkels in Middelburg van dit concern: The Sting, Costes en Cotton Club.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland (foto: Peter Urbanus)