Zeeuws Weerzien schenkt aandacht aan koninklijk huis

Zeeuws Weerzien gaat deze keer over de innige band tussen Zeeland en Oranjehuis. Zeeland het Oranjehuis hebben een innige band. Leden van het koninklijk huis kwamen hier vaak op bezoek en Zeeuwen namen massaal deel aan het defilé op paleis Soestdijk. Dat blijkt uit het voorjaarsnummer van de gratis herinneringskrant Zeeuws Weerzien, met als thema Zeeland en Oranje.

In deze nieuwe uitgave staat onder meer een unieke foto van de destijds 14-jarige kroonprins Willem Alexander, die in Veere wijn drinkt uit de Maximiliaan-beker. De nooit eerder gepubliceerde foto is gemaakt door Adri Franke, die als enige toestemming had om het bezoek in 1981 in het stadhuis te fotograferen.
Verder een bijzondere opname van de vrijwel volledige Zeeuwse delegatie die tijdens het defilé op 30 april 1957 voorbij trekt aan het bordes, met daarop koningin Juliana. Ook wordt onthuld waarom Rianne Wondergem uit Oostkapelle het drankje afsloeg dat koning Beatrix haar aanbood tijdens de opening van de Oosterscheldekering.
Zeeuws Weerzien is gratis af te halen op ruim 400 distributiepunten in de hele provincie. Zie voor een afhaalpunt dichtbij www.zeeuwsweerzien.nl

Foto: A3franke