Wilco Blaak wordt de nieuwe directeur Erfgoed Zeeland

Wilco Blaak wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het in Middelburg gevestigde Erfgoed Zeeland. De afgelopen twee jaar was hij directeur bij Stichting Musea De Bevelanden. Daar was hij verantwoordelijk voor de omvorming van het Fruitteeltmuseum in Kapelle tot het ZeeuwsFruitMuseum.

Voor Historisch Museum De Bevelanden in Goes was hij betrokken bij de herpositionering van het museum en de plannen voor een mogelijke verhuizing van het museum naar de Grote Kerk van Goes. Eerder was hij directeur van de Oude en Nieuwe Kerk in Delft. Hier was hij onder andere betrokken bij de restauratie en herinrichting van de Nieuwe Kerk. Maar ook bij de uitbreiding van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk.

Blaak is dus een man met ruime professionele ervaring binnen de museale en culturele sector. Hij neemt het stokje over van interim-directeur Ad de Kort. Zijn benoeming gaat in per 1 september. Erfgoed Zeeland was eerder bekend als Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland en is gevestigd in Middelburg.

Foto: Marcelle Davidse