Veerse wethouder neemt per direct ontslag, trekt zich terug uit politiek

Wethouder Marcel Steketee van Veere heeft per direct ontslag genomen. Hij schrijft in zijn ontslagbrief dat zijn werkplezier de afgelopen periode sterk is afgenomen en dat hij te weinig steun ervaart om zijn werk te doen.

Wat er precies aan de hand is, is niet helemaal duidelijk. Steketee wil geen verdere toelichting geven. Wel zegt hij dat hij zich helemaal terugtrekt uit de politiek.

Iets meer duidelijkheid komt van de partij waarvoor Marcel Steketee in het college van B&W zat, Hart van Veere. Volgens Tim de Kraker, gemeenteraadslid voor diezelfde partij, kostte de vergaderstructuur Steketee veel energie.

Iets meer duidelijkheid komt van de partij waarvoor Marcel Steketee in het college van B&W zat, Hart van Veere. Volgens Tim de Kraker, gemeenteraadslid voor diezelfde partij, kostte de vergaderstructuur Steketee veel energie. Het mogelijk opstappen speelde volgens De Kraker al langer. “We hebben de afgelopen tijd van alles geprobeerd, maar helaas. Het mocht niet baten. Vergaderingen horen erbij. Als dat je opbreekt dan houdt het helaas op.”

‘Vergaderen brak hem op’

Volgens De Kraker heeft Steketee de beslissing genomen, omdat vooral de vergaderstructuur hem veel energie kostte. “Maar vergaderingen horen erbij. Als dat je opbreekt dan houdt het helaas op.”

De Kraker vindt het vertrek vooral jammer, omdat Steketee veel lof kreeg over hoe hij zaken aanpakte. “We kregen van burgers regelmatig te horen dat de aanpak van Marcel enorm werd gewaardeerd.”

De burgemeester van Veere, Frederiek Schouwenaar, zegt in een schriftelijke reactie: “Wij respecteren de beslissing van de wethouder. We danken de wethouder voor zijn inzet.”

De taken van Steketee worden overgenomen door de andere wethouders. Steketee had onder meer parkeerbeleid, recreatie en toerisme, openbare ruimte en stranden in zijn portefeuille.

Nieuwe wethouder ook ‘met poten in de klei’

Hart voor Veere gaat nu in gesprek met de coalitiepartners. Ze gaan op zoek naar een nieuwe wethouder die volgens De Kraker ook weer met zijn ‘poten in de klei moet staan, zoals Steketee dat deed’.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.