Tarieven Vrijburgbad stijgen met 50 procent in drie maanden, CDA en ChristenUnie stellen vragen

De prijzen van het Vrijburgbad gaan flink omhoog. Een prijsstijging van 50 procent in drie maanden zorgde ervoor dat het CDA en de ChristenUnie vragen stelden aan het college van B&W. “We willen goede sportfaciliteiten, maar ze moeten wel betaalbaar blijven”, zegt Marin de Zwarte van het CDA.

De gemeente Middelburg en de gemeente Vlissingen hebben de exploitatie van het Vrijburgbad uitbesteed. Per 1 januari is er een nieuwe beheerder en dat betekent: nieuwe prijzen. De Zwarte verbaast zich over de stijgingen. “Op 1 januari ging het banenzwemmen van 5,60 euro naar 6,40 euro,”, vertelt hij, “en vanaf 1 april wordt dat 8,50 euro. Dat is meer dan 50 procent erbij in drie maanden tijd.”

De partijen vragen zich onder meer af in hoeverre er ruimte is gegeven om dit soort prijsstijgingen door te voeren. Ook vinden ze de communicatie onduidelijk. “Het CDA en de ChristenUnie weten niet anders dan dat het meeste hetzelfde zou blijven”, vertelt De Zwarte. “Het enige dat zou veranderen zou de naam zijn.”

De partijen vragen zich ook af of de raden dan geen kaders hadden moeten stellen. “We willen goede sportfaciliteiten, maar ze moeten wel betaalbaar blijven. Wij vrezen dat mensen gaan afhaken.”

Niet in lijn met inflatie

Het is niet de eerste keer dat de tarieven van het Vrijburgbad in het nieuws kwamen vanwege een stijging. Dát er ook dit jaar een stijging is, komt volgens De Zwarte dan ook niet onverwacht. “Geen enkele prijsstijging had ik me niet voor kunnen stellen. Maar 5 of 6 of 7 procent valt in lijn met de inflatie. 50 procent in drie maanden, daar ik sta er wel van te kijken.”

Dit is een artikel van Omroep Zeeland.