Laatste jaar vuurwerkhandel in Meliskerke; C Rotte wordt overgenomen

Voor de laatste keer kan je nog vuurwerk inslaan in Meliskerke bij C.Rotte Tuinhandel, want Michel van der Ree neemt het bedrijf over. Daarom wordt er vanaf volgend jaar geen vuurwerk meer verkocht.

Als we de winkel in Meliskerke binnenlopen is het druk. Veel mensen staan te gapen voor de schappen waar al het vuurwerk staan uitgestalt. Iedereen is druk met het noteren van de productnummers om vervolgens bij de kassa de bestelling door te geven. Tassen vol siervuurwerk en knallers vliegen over de toonbank.

Er heerst een gezellige en traditionele sfeer in de winkel. En dat voor de laatste keer, want Carlo heeft zijn bedrijf overgedragen aan zijn werknemer Michel van der Ree. Op 16 januari vliegt Carlo samen met zijn vriend Lesley naar de Dominicaanse republiek om een resort te gaan bouwen.

Nieuwe eigenaar Michel van der Ree ©Jelte Poppe

In Las Taranas gaat Carlo samen met zijn vriend Lesley een mooi hotel laten bouwen. De voormalige cacao plantage was van Lesley’s moeder vertelt Carlo. Op een deel daarvan gaan ze een resort bouwen. Ook komt er een zwembad bij. Volgens Carlo gaan lokale mensen in de Dominicaanse republiek niet op vakantie naar het strand, maar houden ze van een appartement met een zwembad.

Ook het TV programma “Het roer om” gaat met Carlo en Lesley mee op reis. Hun hele project zal worden gefilmt. Het programma zal na verwachting in februari 2025 worden uitgezonden op televisie. Maar of Carlo niet meer in Meliskerke zal komen? Daar is het antwoord helder in! Ondanks dat ze naar de Dominicaanse republiek gaat, zal hij nog geregeld terugkeren voor de familie.

Ook is Carlo vrijwilliger bij het brandweerkorps van Zoutelande, waar hij richting eind 2024 twintig jaar vrijwilliger zal zijn. Ook dat moment wilt hij niet missen, en zal nog regelmatig oefeningen meedraaien, en als het kan mee uitrukken om mensen en dieren in nood te helpen.

C. Rotte Tuinhout en meer wordt na 27 jaar ‘Michels Tuinservice”. Michel zal zich meer richtingen op tuin accessoires, en het gedeelte wat Carlo ook al deed; tuinieren. Omdat de vuurwerkvergunning op naam staat van Carlo, en deze niet overdraagbaar is, zal er na deze jaarwisseling geen vuurwerk meer verkocht worden in Meliskerke.