Dit was Trekker Light tour 2023 door Walcheren

Donderdag 28 december vond er weer een nieuwe editie plaats van de trekker light tour door Walcheren heen. Veel versierde trekkers lichten Walcheren voor een paar uurtjes op.

De sinds 2018 bestaande optocht ging donderdagavond van start in Vlissingen op de parkeerplaats van het Nollebos. Tientallen trekkers reden in een stoet over Walcheren heen. Wat dit jaar speciaal was, en in eerdere edities nog nooit is vertoont is, is dat de tocht over de boulevard ging! En daar kwamen heel veel mensen op af. Volgens sommige kijkers deden ze er bijna een kwartier over om een parkeerplekje te kunnen vinden.

De route startte dus in Vlissingen, om vervolgens via Koudekerke naar Biggekerke te rijden. Na Biggekerke was Meliskerke aan de beurt, waarna de tocht zich voortzetten naar Grijpskerke. Via Grijpskerke ging de stoet over Oostkapelle naar Aagtekerke en als eindpunt Westkapelle. Ook langs de route was de opkomst van kijkers enorm.

Net zoals vorig jaar was de route live te volgen via Google Maps. Alle trekkers, verrijkers en vrachtwagens die meereden waren goed versierd, en was er op lichtjes niet bespaard. Aan de tocht konden volgens Wim Houmes van de organisatie alleen maar Walcherse rijders meedoen. Er waren zoveel aanmeldingen dat bestuurders uit Zuid-Beveland geweerd moesten worden. Ook sommige eigen Walchernaren konden niet meedoen. Dat kwam volgens Wim door het maximaal aantal trekkers wat mag meedoen tijdens deze optocht.

Nadat de stoet was aangekomen op de Zeedijk in Westkapelle, werd er nog een feest georganiseerd in een speciale feesttent in Westkapelle. De feesttent zou zijn van Westkapelle 800 jaar stadsrechten. Voorheen werd het feest altijd georganiseerd in “Het kasteel van Batavia” in Westkapelle. Vanavond zou er ook nog een band optreden. In de beginjaren waren er ook nog prijs uitreikingen voor de best versierde trekker, maar dat is volgens Houmes al een aantal jaren afgeschaft.

Hieronder vind je een fotoreportage van een aantal versierde trekkers ©Jelte Poppe