Tambles en Jerry Hormone: sixties rock ’n roll met hedendaagse smoel

The Tambles zijn een perfecte kruising tussen sixties rammelpop en hedendaagse virtuositeit. Anderhalf jaar geleden speelden ze al eens in de Piek en op 18 mei komen ze weer, samen met Jerry Hormone Ego Trip.

In het najaar stonden The Tambles al eens in de Piek en deden ze iedereen versteld staan. Een waanzinnige instrumentbeheersing en vier muzikanten die elk lead konden zingen. Ze gaan alweer even mee. Na een succesvolle tour in Spanje en uitverkochte zalen als voorprogramma van Supergrass ging de wereld op slot. The Tambles trokken zich terug in de oude garage waar ze al tien jaar repeteren. Met z’n vieren schreven ze hun meest veelzijdige plaat ooit. ‘Scraping By’ heeft alles wat je in de late jaren ’60 hoorde, maar de liedjes zijn fris en de riffs heb je zeker nog niet eerder gehoord. En over divers gesproken: de plaat schiet heen en weer van country met een knipoog naar keiharde, slepende psychedelische garage met natuurlijk als uitgangspunt: rock ’n roll.

Jerry Hormone

The Jerry Hormone Ego Trip is de Nederlandstalige rock ’n’ roll-band rondom de Rotterdamse schrijver Jerry Hormone. Begin 2016 werd in de PAF! studio ofwel het clubhuis van The KIK, onder de bezielende leiding van Marcel Fakkers en Dave von Raven hun debuutplaat getiteld Stout! Stout! Stout! Vastgelegd. De altijd lastige tweede plaat van The Jerry Hormone Ego Trip ronkt, bonkt, knettert, ruist, raast, stampt, tettert, suist, galmt, giert, gonst, bromt, blaast, bonst, rammelt, tingel-tangelt, jingle-janglet, jengelt, knarst, knispert, knalt, sist, schettert, schalt piept, zoemt, dreunt, fluit en swingt de pan uit. Alsof de Softs in 1969 het werk van The Opposites spelen.

Aanvang 21 uur. Entree 12 euro voorverkoop, 15 euro aan de deur.