Startschot voor fietsmaatjes Middelburg

Vrijdag 17 mei geeft wethouder Treurniet (Welzijn en Volksgezondheid)  van de gemeente Middelburg het startschot voor Fietsmaatjes Middelburg. Fietsmaatjes Middelburg is een initiatief waarmee mensen met een beperking samen met een vrijwilliger op een duofiets kunnen fietsen.

Middelburg is na Vlissingen de tweede gemeente op Walcheren waar Fietsmaatjes van start gaat. Doel is om mensen die als gevolg van een beperking, ziekte of anderszins niet meer zelfstandig kunnen fietsen, samen met een vast fietsmaatje erop uitgaan op een duofiets. De duofietsen zijn elektrisch ondersteund en speciaal uitgerust. Zo kunnen deelnemers weer buiten komen, meer bewegen en weer meedoen. Fietsmaatjes is een particulier initiatief dat 10 jaar geleden begonnen en inmiddels in meer dan 30 steden in Nederland succesvol draait.

Momenteel zijn er vier duofietsen ter beschikking. De basislocatie van Fietsmaatjes Middelburg is Cyclehub Middelburg. Cyclehub heeft de stalling ter beschikking gesteld en zorgt voor het onderhoud van de duofietsen. De stichting Fietsmaatjes Walcheren draait volledig op vrijwilligers en is afhankelijk van bijdragen van de gemeente, fondsen, sponsoren en giften. Fietsmaatjes Walcheren wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Vlissingen, de gemeente Middelburg, het Oranjefonds, RCOAK, Stichting Moerman Promotie Vlissingen, Stichting van de Sande, Familiefonds Hurgronje, Stichting Godshuizen Middelburg, BAVO stichting, Fonds Sluyterman van Loo, Rotaryclub Middelburg en Lionsclub Walcheren.

Zowel gasten als vrijwilligers kunnen zich vanaf nu aanmelden via de website www.fietsmaatjeswalcheren.nl of via de Facebookpagina van Fietsmaatjes Walcheren.

Foto: Fietsmaatjes Walcheren