Futsal clinic, workshops rap, hiphop en meer tijdens ‘Buitenspeeldag’ in Middelburg

De gemeente Middelburgheeft zich aangesloten bij het landelijk initiatief JOGG (jongeren op gezond gewicht) en zet zich in om de leefomgeving voor kinderen en jongeren gezonder te maken. Woensdag 12 juni op het parkeerterrein van het winkelcentrum Dauwendaele gaan de YouChoose ambassadeurs en jongerenwerkers van Vizita buitenspelen in het kader van Buitenspeeldag.

De afgelopen periode hebben de drie jongerencentra in Middelburg in samenwerking met JOGG-coach Ruud Mesu gewerkt aan een gezonde locatie. Binnen de jongerencentra wordt, naast het reguliere aanbod, de gezonde keuze aantrekkelijker gemaakt en gaan de jongerenwerkers met jongeren in gesprek over gezonde voeding. Er wordt gratis fruit aangeboden en kunnen jongeren altijd van het watertappunt gebruik maken.

Deze inspanningen worden beloond, want tijdens de Nationale Buitenspeeldag ontvangen de drie jongerencentra het vignet “gezonde locatie” uit handen van wethouder Willemien Treurniet.

Workshops

Saïd Bouzambou (Prof-futsal), Bram Mvambanu (rapper Cycz), Chloé (HipHop Avenue dans), Bart (Zeeland Graffiti) en DJ-duo Team Peach verzorgen samen met het jongerenwerk een middag gevuld met workshops en buitenspelletjes voor kinderen en jongeren vanaf 10 jaar. Er zijn workshops, waaronder rap, hiphop breakdance, graffiti, dj en een voetbal clinic. Het programma loopt woensdagmiddag 12 juni van 13 tot 17 uur. Voor meer informatie: Jos Wight (0118) 44 88 44 / 06 24 54 96 95