Sprookjesboek van Vlissingse kunstenares Carina Dumais

Het nieuwe boek ‘Het betoverende bos’ van Carina Dumais uit Vlissingen verschijnt 3 mei bij Uitgeverij Boekscout. De illustraties van Vlissingse kunstenares creëren een prachtig hedendaags sprookje dat tot nadenken stemt over anders zijn, pesten en uitsluiting.

‘Het betoverende bos – Feesten met wezens die anders zijn’ is geïnspireerd op Carina’s eigen ervaringen. Als kind en tiener had ze haar eigen kledingstijl en viel ze door haar gedachtegang veelal buiten de normen en waarden waarmee de meeste kinderen opgroeiden. De ervaring van ‘anders zijn’ resulteerde in een leerzaam en mooi prentenboek over inclusie en acceptatie. Dit kijk- en leesboek nodigt je speels uit vrolijk samen te leven met ‘wezens die anders zijn’. Het wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout en verschijnt op vrijdag 3 mei.

Samen leven

‘Het betoverende bos’ fluistert je woorden toe. Zing of zeg je deze woorden, dan zal het bos zich voor je openen. Je ontmoet bijzondere wezens die ‘s nachts tot leven komen. Als je ze met respect behandelt kan je een feestelijk avontuur met hen beleven. Het verhaal in woord en beeld nodigt speelt uit om vrolijk samen te leven met wezens die anders zijn. Dit bijzondere kinderboek biedt neutrale aanknopingspunten voor gesprekken over inclusie, discriminatie, uitsluiting en pestgedrag. Niet alleen in huiselijke kring, ook op scholen, kinderdagverblijven en voor andere educatieve doeleinden.