Snel geld terug voor ouders Vrijburgbad: ‘Communicatie had beter gekund’

De gemeenten Vlissingen en Middelburg zijn niet te spreken over de wijze waarop Optisport heeft gecommuniceerd over het diplomazwemmen bij het Vrijburgbad. Ouders hebben een voorschot betaald voor een pakket zwemlessen, maar Optisport is inmiddels niet meer de uitbater van het zwembad van de twee gemeenten. Na de overname van het zwembad bleef het onduidelijk wanneer ouders hun geld terug zouden krijgen, maar nu lijkt er schot in de zaak te komen.

Een garantie op zwemdiploma A en B kost zo’n duizend euro. Dat was ten minste het geval bij Optisport. Sinds begin dit jaar is Sportfondsen de nieuwe uitbater van het zwembad. Zij hanteren andere voorwaarden waardoor ouders nu mogelijk op dubbele kosten uitlopen. “We moeten vaststellen dat de communicatie vanuit de exploitanten en gemeenten beter had gekund”, zegt wethouder Coen Bertijn.

Duidelijkheid

Zo’n 300 ouders zijn inmiddels lid geworden van een Facebookgroep waarin de onvrede wordt uitgesproken. Ze weten niet wanneer ze hun geld terugkrijgen of hoeveel. Beide gemeenten zijn er gisteren over in gesprek gegaan en concluderen dat de rust zo snel mogelijk moet terugkeren: “We gaan er bij Optisport op aandringen dat er binnen twee weken meer duidelijkheid komt en het geld wordt teruggestort.”

Niet alleen de zwemlespakketten, maar ook de forse prijsverhogingen voor bezoekers zorgen voor enige commotie. Dat ligt volgens de wethouder aan de hoge energiekosten, “maar de prijzen moeten wel markconform blijven”. Of dat ook het geval is, wordt nog onderzocht. Optisport heeft vooralsnog niet gereageerd.

Dit is een artikel van Omroep Zeeland.