Politie waarschuwt: geld kwijt in plaats van ‘makkelijk verdienen’ met online reviews

De Zeeuwse recherche waarschuwt voor een vorm van oplichting, waarbij werkzoekenden via de mail of sociale media worden benaderd om snel geld te verdienen. Maar uiteindelijk raken ze alleen maar geld kwijt. Dat meldt HV Zeeland.

Momenteel ziet de recherche een trend dat mensen die ergens als werkzoekend geregistreerd staan, via mail of sociale media worden benaderd voor werk. voor werk. Ook circuleren er op sociale media berichten die suggereren dat je snel kunt verdienen. Trap echter niet in deze truc, zo waarschuwt de politie.

Volgens de politie worden verschillende methodes gebruikt, maar één ervan is een variant waarbij zogenaamd geld te verdienen valt door reviews over websites te schrijven. Vaak wordt er om inschrijfgeld gevraagd en moet je zogenaamd eerst betalen voor uitleg en een pakket met opdrachten. In veel gevallen moet dit betaald worden in Bitcoin of een andere soort cryptomunt, zegt de recherche.

Geld kwijt

In eerste instantie krijg je vaak iets uitbetaald, om je vertrouwen te wekken en je te stimuleren om door te gaan. Om meer geld te kunnen gaan verdienen worden de pakketten met opdrachten die je aan moet schaffen steeds duurder. De eisen die worden gesteld aan de werkzaamheden worden steeds hoger en het lukt je vaak niet om binnen de gestelde tijd je opdracht klaar te krijgen. Je bent je geld van die opdracht kwijt, aldus de politie.

Om het uitgegeven geld toch terug te kunnen verdienen is het verleidelijk om toch weer een nieuw pakket aan te schaffen. Maar helaas, ook dat gaat niet lukken. Zo raak je steeds meer geld kwijt. Er zijn gevallen waarbij het verhaal er omheen iets anders is, maar altijd is het doel om jou eerst geld te laten betalen. Dat geld zie je nooit meer terug, waarschuwen de rechercheurs.

Foto: Pixabay