SGP Vlissingen verbaast over werkzaamheden en gedeeltelijke afsluiting Sloeweg

De SGP van Vlissingen is verbaast over de gedeeltelijke afsluiting van de Sloeweg in Vlissingen. Momenteel zijn daar werkzaamheden, waardoor de Sloeweg gedeeltelijk is afgesloten. De SGP van Vlissingen heeft daarom ook schriftelijke vragen gesteld aan het college van Vlissingen.

Vanaf maandag is de Sloeweg in de richting van Vlissingen gedeeltelijk afgesloten vanaf de Weyevlietweg tot aan de rotonde met de Hercules Segerslaan. De afsluiting zorgt voor grote verkeerschaos in Vlissingen. Vooral in de spits staat half Vlissingen vast, en is er langzaam rijdend verkeer vanaf de A58 ter hoogte van Oost-Souburg. Als het aan de SGP van Vlissingen ligt, had dat anders gekund!

Het gedeelte van de Sloeweg is afgesloten van 5 tot en met 9 december. Naar eigen waarneming door de SGP wordt er niet gewerkt aan de Sloeweg zelf, maar aan het tunneltje bij de Langeleenweg of daarnaast in het groen, of aan de sloot. Verkeer wordt omgeleid via de Weyevlietweg, Nieuwe Zuidbeekseweg richting de rotonde bij Lammerenburg. Dit geeft aanzienlijke vertraging voor gemotoriseerd verkeer dat via de Sloeweg Vlissingen in wil of richting de dorpen van gemeente Veere wil rijden.

De werkzaamheden langs de Sloeweg ©WFM96

De SGP vraagt daarom ook aan het college wanneer dit richting de inwoners en ondernemers is communiceert. Voor zover bekend, is dat namelijk niet gebeurd. Ook is de vraag waarom de weg dag en nacht is afgesloten. Het is volgens de SGP begrijpelijk dat er niet is gekozen voor nachtelijke werkzaamheden, vanwege de bebouwde omgeving, maar rond 16:00 uur liggen de werkzaamheden al stil. Waarom moet de weg dan nog afgesloten wezen, gezien de werkzaamheden niet eens op de Sloeweg zelf plaatsvinden?

Naar de mening van de SGP was het beter geweest om de Sloeweg gedeeltelijk af te sluiten tussen 10.00 en 15.00 uur en buitenom dit tijdsvlak te kiezen voor een verkeersmaatregel met snelheidsbeperking (30 km/u). Dan zou de Sloeweg in ieder geval beschikbaar zijn tijdens de spitsperiode en niet buitenom de werktijden (7.30 – 16.00 uur). Waarom heeft het college hier niet voor gekozen aangezien dit beter is voor de doorstroming van het gemotoriseerde verkeer?

De vertraging op Google Maps van afgelopen dinsdag ©Google Maps

Ook komt daar nog is bij kijken dat de omleidingsroute langs een scholengemeenschap gaat, via een winkelcentrum en via een kruispunt met verkeerslichten die niet eens zijn afgesteld op deze grote drukte. Kortom: Deze combinatie heeft grote negatieve gevolgen voor de doorstroming van het verkeer en verkeersveiligheid.

Afgelopen dinsdag zorgden de werkzaamheden ook al voor een verkeerschaos in Vlissingen. Toen stond er ook ruim drie kilometer aan file. Ook de naastgelegen kruispunten aan de Prins Hendriksweg, en de Nieuw Vlissingseweg stonden helemaal vast. Volgens de SGP duren de werkzaamheden nog tot 9 december 18:00 uur.

Volgens de gemeente Vlissingen zelf betreft het een spoedreparatie aan de fietstunnel Sloeweg – Langeleenweg. Ook de hulpdiensten kunnen tijdens de afsluiting geen gebruik maken van de Sloeweg richting Vlissingen