Perronkap station Middelburg wordt verstevigd

De balken van de perronkap van het station in Middelburg worden de komende weken verstevigd. Dat laat ProRail weten. Het is een tijdelijke oplossing tot de daadwerkelijke renovatie van het station. ProRail neemt deze maatregel op advies van Ingenieursbureau Movares. 

Door de versteviging kunnen de huidige steunbalken worden verwijderd. De werkzaamheden beginnen volgende week. ProRail wil tegelijkertijd het aanzien van het station aantrekkelijker maken door houten panelen te plaatsen met historische foto’s van het station en gedichten van de Middelburgse stadsdichter Michael van Oostende. “Ik denk dat we het er met z’n allen over eens zijn dat het station er niet heel aantrekkelijk uitziet. Het is echt nodig is om er iets aan te doen”, zegt woordvoerder Joke van Cruysen van ProRail.

Omdat het langer duurt dan verwacht voordat de werkelijke renovatie van start gaat, is dit nu een tijdelijke oplossing. Wel is het plan dat ook het gebouw bij het station uiteindelijk een opknapbeurt krijgt. “We zetten zeker stappen naar een nieuw gebouw, maar wanneer die er zal staan dat durf ik nu nog niet te zeggen”, zegt Van Cruysen. “We zijn al wel met de ontwerpen bezig en voeren nu ook gesprekken met de gemeente en NS.”

‘Aanfluiting voor Middelburg’

Gemeenteraadslid Arjan Beekman (ChristenUnie) maakt zich al langere tijd zorgen over het station. “Prima dat dit gebeurt als het voor de veiligheid van de reizigers nodig is. Als het maar niet betekent dat de echte renovatie langer op zich laat wachten. De erbarmelijke staat van het station is een aanfluiting voor Middelburg. Iedere maand dat de start van de renovatie langer duurt is er één te veel.”

Jesse Aarnoutse (Lokale Partij Middelburg): “Het lijkt erop dat de tijdelijke ondersteuning al zo lang staat dat ze zelf aan renovatie toe is. Maar wat ik vooral lees is op korte termijn een betere uitstraling en de melding van ProRail dat ze daadwerkelijk wat gaan doen. Het is positief dat er nu wat gebeurt. Dat geeft hoop.”

Wanneer de renovatie van start gaat, is nog niet bekend, zegt Van Cruysen.

Foto: ProRail