Nacht van Nieuwland en Syrische muziek in Zeeuwse Concertzaal

Komend weekeinde is er veel te doen in de Zeeuwse Concertzaal te Middelburg. Zaterdagavond 13 april vindt de tiende editie van de Nacht van Nieuwland plaats. Zondag 14 april komt Cappella Amsterdam met het programma ‘Aleppo’ een muzikale ode aan deze Syrische metropool.
De Nacht van Nieuwland is inmiddels een begrip in de regio. Dit evenement van Muziekvereniging ONDA uit Nieuw- en Sint Joosland is inmiddels toe aan de tiende editie. Onder leiding van dirigent Cora Dellebeke verzorgt ONDA ook tijdens deze jubileumeditie een avondvullend programma vol muziek, show en entertainment. De muziekkeuze is zeer divers.
Zondagmiddag 14 april komt Cappella Amsterdam naar Middelburg. In het programma Aleppo brengt dirigent Leonard Evers een muzikale ode aan deze glorieuze metropool. Musici uit Aleppo verklanken de rijke muzikale tradities van hun stad samen met Cappella Amsterdam. Tot 2011 was Aleppo een bruisende metropool waar allerlei culturen en tradities naast elkaar leefden en elkaar beïnvloedden. Door de eeuwenlange kruisbestuiving van Armeense, Sefardische, Arabische en Byzantijnse stromingen ontstond er ook een rijke koortraditie.