Middelburg en Veere doneren geld om Marokko te steunen

Middelburg en Veere komen in actie om de slachtoffers van de aardbeving in Marokko te helpen. Bij de aardbeving kwamen duizenden mensen om het leven en raakten veel huizen beschadigd.

Op 8 september werd Marokko in de avond getroffen door een zware aardbeving. Het epicentrum van de beving lag ten zuiden van Marrakesh en had een kracht van 7,2 op de schaal van Richter. Meer dan tweeduizend mensen kwamen om het leven en de verwachting is dat dat getal nog zal oplopen. Het zwaarst getroffen gebied ligt in het Atlasgebergte en is niet makkelijk te bereiken.

Donaties

De gemeente Veere gaf aan dat ze per inwoner één euro doneren aan het goede doel. Dat komt neer op zo’n 22.000 euro. Ook Middelburg doneert een euro per inwoner, in totaal ongeveer 50.000 euro. Vlissingen moet nog een besluit nemen. De gemeente Borsele gaat niet doneren. Wat de gemeente Sluis gaat doen, is nog niet bekend.

Aardbeving in Turkije

In februari werden Turkije en Syrië getroffen door een zware aardbeving. Toen doneerden bijna alle gemeenten één euro per inwoner aan Giro 555. Ook de provincie doneerde toen 150.000 euro.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.