Lokale Partij Middelburg wil dit jaar eindelijk renovatieplan voor station

De Lokale Partij Middelburg (LPM is het wachten op een renovatieplan voor het NS-station in de stad zat. Gisteren maakte de NS bekend dat de treinreizigers van alle stations in Zeeland de minste waardering hebben voor dat van Middelburg. Voor de LPM is dat geen verrassing: het station ziet er niet uit. De partij vindt het de hoogste tijd dat de al in 2017 aangekondigde renovatie begint.

LPM-raadslid Jesse Aarnoutse heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Hij wil weten hoe het staat met de renovatie. “De gemeenteraad heeft hierover al in 2017 een motie aangenomen en is er in 2019 een plan gepresenteerd. Inmiddels is er twee keer een nieuw college aangetreden, maar zie ik nog geen verbetering. En dat voor het station van de provinciehoofdstad.”

Moeizame gesprekken met NS en ProRail

Rode draad de afgelopen jaren waren de moeizame gesprekken tussen de gemeente, NS en ProRail. Het leidde weliswaar tot afspraken over de historische fundamenten van het station, dat een rijksmonument is, maar dat was het dan. Aarnoutse vindt dat de provincie ook een verantwoordelijkheid heeft. “Die is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Zeeland. Als je bedenkt dat het station van Vlissingen er ook niet uitziet en dat het spoor in Zeeland maanden last had van verzakkingen, dan krijg ik de indruk dat de NS en ProRail Zeeland niet serieus nemen. Kortom, het is de hoogste tijd dat de provincie haar verantwoordelijkheid neemt.”