B en W wil 75.000 euro subsidie geven aan Vlissingen Maritiem

Het college van burgemeester en Wethouders (B en W) wil Vlissingen Maritiem subsidiƫren met 75.000 euro. Dat is minder dan de honderdduizend euro die organisator Sail de Ruyter had gevraagd. Organisator Sail de Ruyter Zeeland had aangegeven dat het evenement gevaar liep omdat de gemeente te laat was met een beslissing over de subsidieaanvraag.

De kans dat het evenement, waarbij grote zeilschepen (tallships) Vlissingen bezoeken, niet zou plaatsvinden leidde tot vragen aan B en W van de Lokale Partij Vlissingen (LPV) en D66. De gemeenteraad buigt zich komende maandag in een extra vergadering ook hierover. Ter discussie ligt dan een voorstel van B en W voor een eenmalige subsidie van 75.000 euro.

In het raadsvoorstel licht het college toe hoe de besluitvorming is verlopen. In september vorig jaar vond het eerste overleg tussen de organisatie en de gemeente plaats. In november diende Sail de Ruyter Zeeland een subsidieverzoek in. Het college gaf aan dat het ging om een C-evenement, dat is een evenement van de grootse omvang. Maar in die periode is er volgens de gemeente geen ruimte voor een tweede C-evenement, naast het Bevrijdingsfestival op 5 mei. Sail de Ruyter diende daarop op 23 januari een verzoek in voor een kleiner B-evenement.

Tijdsdruk

Inmiddels begon de tijd te dringen. De eerstvolgende raadsvergadering waarop een besluit zou kunnen worden genomen over de subsidie zou 18 april zijn. Te laat om de komst van de grote zeilschepen nog vast te leggen. D66 is daarom tevreden dat B en W nu 75.000 euro ter beschikking stelt. Wel betreurt de partij het dat het college niet de gevraagde honderdduizend euro geeft. D66 wil tijdens de raadsvergadering maandag via een amendement bereiken dat dit alsnog gebeurt.

Foto: Omroep Zeeland