Groei aantal winkels op Walcheren, vooral in Vlissingen

Het aantal winkels op is Walcheren neemt weer wat toe. In Vlissingen groeide het aantal nieuwe winkels sterker dan in Middelburg en Veere, terwijl bijvoorbeeld de voorheen populaire winkelstad Goes een afname zag. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

In het algemeen lijkt de trend dat er steeds minder fysieke winkels komen gekeerd. Op 1 januari 2024 telde Nederland ruim 83 duizend fysieke winkels. Dat zijn er zo’n 1100 meer dan vorig jaar. Met de toename van het aantal fysieke winkels wordt de dalende trend van het afgelopen decennium onderbroken. Het aantal doe-het-zelfwinkels steeg het meest, maar tuincentra, bloemen- en dierenwinkels in Nederland daalden het sterkst in aantal.

In de meeste grotere gemeenten in Nederland groeide het aantal winkels. In Zeeland, waar de toename van het inwonertal het kleinst was, steeg het aantal winkels per hoofd desondanks het hardst (2,5 procent), stelt het CBS. In Vlissingen kwamen er procentueel gezien de meeste winkels bij. Middelburg en Veere bleven daar wat bij achter.

Foto: Omroep Zeeland