Extra politiecontroles in Middengebied Vlissingen vanwege incidenten

Burgemeester Van den Tillaar van Vlissingen heeft afgesproken met de politie en het Openbaar Ministerie dat in en rond het Middengebied in Vlissingen extra politiecontroles zullen worden uitgevoerd.

Dit is besproken in een extra driehoekoverleg naar aanleiding van het laatste schietincident op vrijdagavond 17 mei 2024. De afgelopen week is Vlissingen opgeschrikt door meerdere schietincidenten en een steekincident. Het politieonderzoek is nog in volle gang, maar kost tijd door onder andere de vele camerabeelden die beschikbaar zijn. De burgemeester, politie en Openbaar Ministerie hebben afgesproken dat er op korte termijn extra maatregelen worden genomen in en rond het Middengebied in Vlissingen.

Extra maatregelen

Deze extra maatregelen bestaan onder andere uit extra politiecontroles, waarbij auto’s willekeurig aan de kant worden gezet en worden onderzocht. Daarnaast vinden er extra surveillances in de wijk plaats door politie en BOA’s van de gemeente. Bij de toegangswegen van het middengebied worden matrixborden geplaatst waarop de politiecontroles worden aangekondigd.

Zorgen inwoners

Met deze maatregelen hopen gemeente, politie en OM het veiligheidsgevoel bij de inwoners te vergroten en een signaal af te geven richting de daders. Het is volgens de burgemeester onacceptabel dat deze incidenten hebben plaatsgevonden. Hij merkt dat inwoners zich zorgen maken.

De politie roept mensen op zich te melden bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) als zij iets weten of iets hebben gezien met betrekking tot de incidenten van deze week.

Foto: Politie Zeeland