Zorgen om behoud van specialistische zorg op Walcheren

Het college van B en W van Middelburg maakt zich toch wel zorgen om de specialistische zorg op Walcheren. Aanleiding is het voornemen van de directie van het ADRZ om de locatie Zierikzee te sluiten en de voorgenomen nieuwbouw in Goes.

Hoewel er geen directe signalen zijn dat de vestiging in Vlissingen dicht gaat, wil het college toch in gesprek met de directie. Dat blijkt antwoorden van gemeenteraadslid Martin Bos (FvD), die vragen stelde over plannen binnen het bestuur van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) om de vestiging te Vlissingen op te heffen. De gemeente Middelburg is door het ADRZ niet op de hoogte gebracht van een eventuele opheffing van de vestiging in Vlissingen.

Sluiting Zierikzee

Toch maakt het college van Middelburg zich zorgen over de toekomst van de specialistische zorg op Walcheren, naar aanleiding van berichten in de media over sluiting van de ADRZ-locatie in Zierikzee en de plannen van ADRZ voor de nieuwbouw in Goes. Om die reden wordt er op korte termijn een bestuurlijk overleg met het ADRZ gepland. Indien noodzakelijk wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de uitkomsten van dit gesprek.

Foto: Omroep Zeeland