Doel van opbrengst actie UCR-studenten voor malariabestrijding ruimschoots gehaald

Harmen Mulder en zijn medestudenten van UCR hadden vrijdagmiddag al zo’n 870 euro opgehaald met hun ‘Glazen Huis’-actie om geld op te halen voor de bestrijding van malaria. Streven was minimaal 500 euro. Ze draaiden van woensdag tot en met vrijdagavond op het Helmplein in Middelburg plaatjes op verzoek.

De studenten draaiden van 09.00 uur tot 21.00 uur op het plein, voor de ingang van de University College Roosevelt. Met microfoons, een bureau, een mengpaneel, een webcam en een speaker zat Harmen Mulder klaar in de partytent die als ‘Glazen Huis’ diende. Drie dagen lang maakte hij vanaf het pleintje achter de Markt in Middelburg uitzendingen om geld in te zamelen voor het Malaria Consortium. Voor iedere aangevraagde plaat vroeg hij een donatie. De eerste dag hadden ze al 376 euro ingezameld. Nadeel was wel dat de tent nogal in een uithoek stond en iet op bijvoorbeeld de Markt, omdat hij anders een vergunning nodig zou hebben.

Regen

De donaties stroomden ook binnen via livestream. Het streven was om minimaal vijfhonderd euro op te halen. Dat is dus ruimschoots gehaald. Via de actiewebsite charity.ucsrn.nl waren er nog een talentenjacht in Utrecht en een verkoopactie op een markt in Tilburg aangemeld. Die acties droegen dus ook nog bij aan de opbrengst.

Vrijdagochtend zaten de studenten eerst binnen in de hal van UCR vanweg de regen, maar later verkasten ze toch weer naar hun tent op het Helmplein.

Foto: Omroep Zeeland