Max Huiszoon eerste kinderburgemeester van Veere

Max Huiszoon (10) uit Zoutelande is de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere. Hij werd tijdens de raadsvergadering vanavond geïnstalleerd door burgemeester Frederiek Schouwenaar.

Net als burgemeester Schouwenaar in februari 2023, sprak kinderburgemeester Huiszoon tijdens de vergadering van 30 mei 2024 een belofte uit. “Dat beloof ik”, waren de eerste woorden die hij in de raadszaal sprak. Daarna kreeg hij zijn eigen ambtsketen en uiteraard applaus van de raadsleden en wethouders. Die ambtsketen heeft 13 schakels. Op elke schakel is één van de kernen van de gemeente Veere te herkennen. “Ik mag hem alleen niet meenemen naar huis, hij moet hier in een kluis worden bewaard als ik ‘m niet nodig heb”, zegt Huiszoon, die dat best wel stoer vindt.

De kinderburgemeester denkt dat veel kinderen wel wensen hebben waaraan hij kan voldoen. “Ik denk sowieso speeltuintjes en misschien plekken om te knutselen of hutten te bouwen.” Volgens Schouwenaar kan hij heel veel voor elkaar krijgen. “Want vaak zijn de ideeën van kinderen heel goed uitvoerbaar. Ik heb veel vertrouwen in Max.”

Dit is een bericht van Omroep Zeeland