Dinsdagavond N57 afgesloten vanwege grote oefening en onderhoud Dampoortviaduct Middelburg

Op dinsdagavond 2 juli organiseert Veiligheidsregio Zeeland een grote calamiteitenoefening bij het Dampoort Aquaduct. Vanwege deze oefening wordt de N57 in beide richtingen afgesloten.

Aan de oefening doen meerdere hulpdiensten mee, zoals brandweer, politie en ambulancedienst. Om een goede samenwerking tussen de hulpdiensten mogelijk te maken, wordt het incident afgehandeld in GRIP (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure). Er komt dan een coördinatie-unit bij de tunnel te staan waarin de officieren van dienst van de verschillende hulpdiensten met elkaar kunnen overleggen.

Nabootsen

De situatie wordt zo echt mogelijk nagebootst, omdat hulpverleners dat in hun dagelijks werk ook kunnen tegenkomen. Aan de oefening doen daarom ook diverse figuranten mee. De figuranten zijn opgeleid om allerlei slachtoffersituaties na te kunnen bootsen. Dat doen ze door zichzelf te grimeren, maar ook door zich volledig in hun rol in te leven. Veel verwondingen zijn niet van echt te onderscheiden.

Het Dampoort Aquaduct aan de N57 is op 2 juli in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt lokaal omgeleid. De oefening start tussen 20.00 en 20.30 uur, maar de tunnelafsluiting begint al om 19 uur. In de nacht blijft de tunnel gesloten voor verkeer vanwege onderhoud. 

Foto: VRZ