Café-restaurant Soif in Vlissingen heeft beste terras van Zeeland

Het bekende Vlissingse café-restaurant Soif aan het Bellamypark is dit jaar de Zeeuwse winnaar van de Terras Top 100. Dat maakte het vakblad Misset Horeca deze week bekend. Mede-eigenaresse Annika Meijboom is erg content met de onderscheiding. Het is ook een onderscheiding voor het team, vindt ze.

Horecabedrijven met een terras van minimaal 40 stoelen en bediening aan tafel, kunnen zich inschrijven voor de Terras Top 100. Iedere zaak die zich ingeschreven heeft krijgt bezoek van een ‘mystery visitor’ en een vakjurylid. Beide bezoeken zijn anoniem en onaangekondigd. De terrassen die op basis van de twee bezoeken genoeg punten krijgen voor een plek in de Top 100, krijgen nog een beoordeling van de vakjury. Daarna worden de bedrijven met de meeste punten bezocht door de hoofdjury. De hoofdjury bestaat uit de hoofdredacteur van Misset Horeca en oud-winnaars van de Terras Top 100, die na drie jaar plaatsmaken voor de nieuwe winnaar.

Aandacht voor team

Het is de vierde keer dat Soif deze wedstrijd wint. “We zijn natuurlijk supertrots”, zegt Meijboom, samen met haar man, en sinds kort ook Heleen Bekker, eigenaar van het café-restaurant. Maar wat onderscheidt hun terras nu van andere gelegenheden in de provincie? “De aankleding van ons terras, met veel echte bloemmen en mooie meubels, maar we hebben vooral een heel goed team. We steken veel tijd en aandacht in onze medewerkers en dat straalt weer af op onze gastvrijheid. Onze medewerkers hebben echt productkennis. Als je bij ons gaat zitten en je bestelt een koffie, dan stelt onze terrasbediening ook andere koffies voor die we op de kaart hebben staan. Je wordt bij ons echt helemaal verzorgd.”

380 deelnemers

Twee maanden geleden namen Annika Meijboom, haar man en Heleen Bekker ook het naastgelegen 1618 over. Dat gaat nu verder als Santé. Samen hebben de zaken een behoorlijk groot terras, zegt Annika.

Er hadden zich dit jaar met 380 zaken een record aantal deelnemers ingeschreven. Noord- Brabant en Gelderland zijn hofleverancier dit jaar, zegt Misset Horeca. Uit beide provincies komen 16 terrassen. Noord-Holland en ZuidHolland volgen ieder met 15 terrassen. Alle provincies zijn vertegenwoordigd in de lijst. Centraal Baarlo uit Limburg is de landelijke winnaar van de 16de editie van de Terras Top 100. Daarnaast was er voor elke provincie een winnaar. Dat café Soif bij dat grote aantal deelnemers ook nog zo hoog is geëindigd, maakt Meijboom nog trotser.