Aantal ‘geen seks’-borden weggehaald, maar Rietje is juist blij dat ze er staan: ‘Het was een hele orgie daar in de duinen’

Strandpaviljoenhouders hebben een paar borden van de gemeente Veere, waarop staat dat er niet gesekst mag worden in natuurgebied Oranjezon, weggehaald. De ondernemers zijn bang dat het andere bezoekers afschrikt én dat het juist sekstoeristen aantrekt. Maar er zijn ook mensen die blij zijn dat de borden zijn geplaatst.

Er zijn in totaal acht borden neergezet, omdat – volgens de gemeente – het aantal klachten over seks in de duinen bij Oranjezon zich opstapelde.

Sodom en Gomorra

De strandpaviljoenhouders snappen er niets van. Volgens hen wordt nu gesuggereerd dat Oranjezon een soort Sodom en Gomorra is, maar ze zeggen dat het juist al jaren rustig is in het gebied.

‘Orgie in de duinen’

Vaste bezoeker van het strand bij Oranjezon Rietje van Berkel uit Loon op Zand denkt daar anders over. Zij is één van de personen die heeft geklaagd over seksoverlast. Van Berkel: “Ik heb toen de politie gebeld en ben er zelf ook op afgegaan. Ja, ik kreeg bijna nog een pak slaag, maar dan zijn ze bij mij aan het verkeerde adres.” Volgens haar waren er meerdere mannen met elkaar bezig. “Het was een hele orgie daar bovenin de duinen.”

Van Berkel is blij dat de gemeente de borden heeft geplaatst. “Ik ben heel vrij in een aantal dingen, want anders zou ik hier ook niet op dat gedeelte komen (het naaktstrand, red.), maar ik vind: dat hoort hier niet, zeker niet waar gezinnen met kinderen komen.”

Direct een boete

Onduidelijk is nog of de gemeente Veere de borden die door de ondernemers zijn weggehaald weer terug gaat zetten. In elk geval wordt er wel strenger gecontroleerd. Wie zich schuldig maakt aan seks in de duinen bij Oranjezon en gepakt wordt kan direct een boete verwachten.

Dit is een artikel van Omroep Zeeland.

De ‘seksborden’ houden de gemoederen flink bezig (Omroep Zeeland)