14 luxe koopwoningen aan het Dokter Stumphiuspark in Vlissingen

Zeeuwse Vastgoed BV ontwikkelt, samen met Bouwgroep Peters, een nieuw bouwplan in het Scheldekwartier op het bouwplot ‘De Touwslagerij – Parkzijde’. Het gaat om 14 koophuizen in het hogere segment aan het Dokter Stumphiuspark in het Scheldekwartier.

Zeeuwse Vastgoed BV heeft de locatie voorlopig toegewezen gekregen op basis van een uitvraag van de gemeente Vlissingen. Met hun inschrijving ‘S-Park’ wisten zij op de uitvraag van de gemeente Vlissingen voor de ontwikkellocatie bij het Dokter Stumphiuspark te winnen. Begin 2025 verwachten Zeeuwse Vastgoed BV en Bouwgroep Peters te starten met de bouw van 14 woningen.

De locatie ‘De Touwslagerij’ is centraal gelegen in het deelgebied Scheldewijk. De bouwplot De Touwslagerij – Parkzijde biedt ruimte voor 14 woningen die uitkijken over het Dokter Stumphiuspark, het hart van de wijk. De projectontwikkelaar heeft het bouwplan naar het park vernoemd en is voornemens hier 14 grondgebonden huizen te bouwen in het hogere segment.

Maritieme verleden

De architectuur refereert in de woorden van de projectontwikkelaar aan het maritieme verleden van Vlissingen, met een eigentijdse architectonische vertaling van kenmerken uit de 19e en 20e eeuw. De gevel van ‘S-Park’ bestaat uit vier ‘blokken’ met dezelfde architectuur. De woningen kennen een vide, die samen met de hoge ramen zorgen voor een bijzondere manier van wonen aan het park. De indeling biedt de mogelijkheid voor een mantelzorgwoning, werkkamer, wonen met een samengesteld gezin, of een praktijk aan huis.

Bouwrijp

De bouw start naar verwachting begin 2025. Dat is mogelijk omdat het bestemmingsplan al onherroepelijk is en de gronden al bouwrijp gemaakt zijn door de gemeente Vlissingen. Verwacht wordt dat al in september 2024 met de verkoop kan worden gestart. De verkoop loopt via M2 Makelaars & Hypotheken in Vlissingen.