Zeeuwse Muzikanten als huisband van provincie is ‘sympathiek’, maar het gaat niet gebeuren

Het dagelijks provinciebestuur weigert om het orkest van de Zeeuwse Muzikanten te benoemen tot huisband. Vanuit enkele statenfracties kwam het verzoek om het orkest onder de hoede te nemen. Gehandicaptenorganisatie ’s Heeren Loo wil het orkest en de theatergroep Duinart afstoten omdat deze te veel kosten.

Het adoptie-verzoek van PvdA/GL en CU vindt het provinciebestuur een ‘sympathiek idee’ maar het zou andere muziekgroepen te kort doen als de Zeeuwse Muzikanten de huisband zouden mogen worden. Volgens PvdA/GL en CU verdienen de muzikanten met een beperking alle steun.

Het dagelijks provinciebestuur wil de de Zeeuwse Muzikanten wel uitnodigen bij ‘een provinciale gelegenheid’, maar wil per keer bekijken welke (muzikale) omlijsting daarbij passend is. “We zullen bekijken bij welke gelegenheid we de Zeeuwse Muzikanten kunnen uitnodigen”, schrijft Gedeputeerde Staten.

Toekomst

Het orkest bestaat sinds 1971 en geeft twintig concerten per jaar. ’s Heeren Loo denkt na over de toekomst van de Zeeuwse Muzikanten. Zo zal muziek en theater worden aangeboden in de vrije tijd. Voor alle cli├źnten worden alternatieve dagbesteding en activiteiten gezocht. Zodra dat is geregeld, houdt het orkest en de theatergroep op te bestaan.

De directie van ’s Heeren Loo denkt er nog wel aan om de muziekactiviteiten van de Zeeuwse Muzikanten op een andere manier voort te zetten, bijvoorbeeld in een stichting of vereniging. Als dat zo is, wil GS best kijken de mogelijkheid om hieraan eenmalig financieel bij te dragen.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.