Woning Middelburg gesloten vanwege drugshandel

Een woning aan het Kraanstraatje in Middelburg is woensdag op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg gesloten voor twee maanden. Dit gebeurde omdat er in april onder andere een handelshoeveelheid harddrugs werd aangetroffen. Dat meldt HV Zeeland. Ook waren er andere zaken aanwezig die duiden op drugshandel.

Tijdens een huiszoeking op 18 april trof de politie in het pand 100 gram amfetamine en 26 kilo vuurwerk aan. Maandag 29 april leidde een bijtincident ertoe dat de politie de woning nogmaals bezocht. Toen werden verschillende soorten harddrugs aangetroffen, waaronder bijna zes kilo amfetamine. In de woning lag ook een geldbedrag van een paar duizend euro.

De deuren en de ramen van de woning zijn verzegeld en er hangen aankondigingen op deur en ramen. De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke “Damoclesbeleid”. Dit houdt in dat als er een niet toegestane handelshoeveelheid drugs wordt aangetroffen, een woning of lokaal tijdelijk wordt gesloten. Doel van de tijdelijke sluiting is volgens de gemeente de bestrijding van de drugshandel en het einde maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit de woning.

Foto: Politie Zeeland