Wetenschapsdag voor kinderen bij de ZB en Joint Research Center Zeeland

Bibliotheek van Zeeland (ZB) en Joint Research Center Zeeland (JRCZ) organiseren zaterdag 7 oktober 2023 van 10.00 tot 16.00 uur voor het eerst samen de jaarlijkse Wetenschapsdag. Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen op deze dag met proefjes, experimenten en demonstraties de wereld van techniek en wetenschap ontdekken.

Organisaties uit heel Zeeland zijn aanwezig in de ZB, Kousteensedijk 7 en het JRCZ, Het Groene Woud 1 in Middelburg om hun bijdrage te leveren. Tussen deze locaties rijdt een stadstreintje. De entree voor de dag en het treintje is gratis. Aanmelden voor de Wetenschapsdag in ZB Middelburg is niet nodig, maar voor sommige activiteiten geldt wel dat er een beperkt aantal kinderen aan kan deelnemen. Het programma is te vinden op de website van ZB.                                                                                              

Programma
Er zijn maar liefst 40 verschillende workshops, shows en demonstraties!
Een kleine greep uit het programma:

* NEMO Science tour en buitenspektakel;
* Programmeren met een minirobot;
* Proefjes met waterstof;
* De magie van suikerspinnen;
* Zonne-energiebootjes bouwen;
* Magnetenshow;
* Zaadbommen maken;
* 3D-pennen… en nog veel en veel meer!

100 jaar NEMO
NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Speciaal voor dit jubileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in. Op 7 oktober staat NEMO, zowel met een Science Tour en een Science Buitenspektakel in Middelburg. Bij de interactieve Science Tour ontdekken kinderen hoe een vliegtuig in de lucht blijft, waarom het geluid van een auto verandert als deze je voorbijrijdt en of je een raket kunt lanceren met een fietspomp. Het Science Spektakel is een spectaculaire demonstratie waarbij een levensgroot wetenschappelijk experiment wordt uitgevoerd.

Bibliotheken in Zeeland
Ook in de Bibliotheken in Goes en Terneuzen zijn activiteiten te doen op en rond 7 oktober in het kader van de Wetenschapsdag.