Veere houdt volgend jaar 1,1 miljoen euro over

De onroerend zaakbelasting (ozb), afvalstoffenheffing en rioolheffing stijgen volgend jaar in Veere met 4,2 procent voor huurders en met 5,1 procent voor woningeigenaren. Dat staat in de begroting voor 2024 die vandaag is gepubliceerd. Veere verwacht volgend jaar 1,1 miljoen euro over te houden. De uitgaven bedragen 80,3 miljoen euro, terwijl daar 81,4 miljoen aan inkomsten tegenover staan.

Veere verwacht volgend jaar 1,1 miljoen euro over te houden. De uitgaven bedragen 80,3 miljoen euro, terwijl daar 81,4 miljoen aan inkomsten tegenover staan. De onroerend zaakbelasting (ozb), afvalstoffenheffing en rioolheffing stijgen volgend jaar in Veere met 4,2 procent voor huurders en met 5,1 procent voor woningeigenaren. Dat staat in de begroting voor 2024 die vandaag is gepubliceerd.

Verder stijgt de ozb voor bedrijfspanden de komende vier jaar extra. Die verhoging is voor de eigenaren van dat soort panden in 2024 echter de helft lager dan wat de gemeente in het voorjaar aangekondigde. Toen ging men uit van een verhoging van 16 procent, dat wordt 8 procent.

Iemand die geen eigenaar van een bedrijfspand is maar het wel gebruikt, betaalt volgend jaar 6 procent extra ozb. Eerder noemde de gemeente een verhoging van 11 procent. Ook in 2025 valt de extra stijging van de ozb iets lager uit dan eerder aangekondigd. Maar vanaf 2026 betalen eigenaren en gebruikers van bedrijfspanden meer ozb in vergelijking met wat in het voorjaar is genoemd.