Open Dagen historische vissersschepen van Stichting Behoud Hoogaars

Ben je ook zo enthousiast over de oude Zeeuwse schepen? De Stichting Behoud Hoogaars (SBH) organiseert twee Open Dagen. De stichting zet zich ervoor in deze historische Zeeuwse vissersschepen, ons maritieme erfgoed te behouden voor de toekomst. De open dagen worden gehouden in de SBH-Loods in Vlissingen, waar haar schepen na het vaarseizoen een grote onderhoudsbeurt ondergaan. 

Hijsdag 24 oktober 

Voorafgaand aan de Open Dagen, op 24 oktober, worden 3 grote schepen van de SBH uit het water gehesen: de hoogaars Yerseke 36, de hengst Tholen 49 en de jachthoogaars Alcyon. Altijd een indrukwekkend spektakel!  Vroeger gebeurde dit met een kraan, maar sinds kort beschikt de SBH over een prachtige lift, die gemaakt is door de firma Provoost Maritiem. De schepen worden tussen 8.00 en 10.00 uur aan de wal gebracht en naar de SBH-Loods gebracht. Een mooie kans om de lift met onze schepen in werking te zien!

Open Dag samen met Lecot Biermans 27 oktober 

De eerste Open Dag, op vrijdag, organiseren we samen met de open dag van Lecot Biermans. Dat is onze grootste toeleverancier van (elektrisch) gereedschap, lakken en veel meer. Je kunt dan onze schepen bewonderen én de materialen en gereedschappen waarmee dat gebeurt. 

Open Dag en meevaren 28 oktober
De tweede Open Dag, op zaterdag, kan je niet alleen de schepen in de Loods zien, maar ook een stukje meevaren in de haven met een van onze kleinere schepen, de Boreas. Beide dagen zijn medewerkers van de stichting aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de werkzaamheden die moeten gebeuren. Iedereen is dan welkom van 11.00 tot 17.00 uur.

Meedoen? 

En, ben je enthousiast geworden en wil je meewerken aan het onderhoud van de schepen? Of misschien wil je liever maat of schipper worden en genieten van het varen. Meegaan naar leuke evenementen, varen met gasten en ons erfgoed tonen? Word dan vrijwilliger. De Stichting Behoud Hoogaars is een actieve club van 140 vrijwilligers die zeer enthousiast zijn om met elkaar de vele taken uit te voeren. Het is fijn om dat in een vriendschappelijke sfeer en een ieder is welkom. Je kunt je opgeven tijdens de Open Dagen. 

Kom maandag 24, vrijdag 27 of zaterdag 28 oktober naar de SBH-Loods.  

De locatie is Jachthavenweg 6 te Vlissingen en er is voldoende parkeergelegenheid.