Licht gaat uit in Middelburg tijdens Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht is een landelijk evenement en wordt dit jaar voor de negentiende keer georganiseerd. Ook in de hoofdstad van Zeeland, Middelburg, gaat op zaterdagavond 28 oktober het licht uit. Samen met ondernemers en vele straatartiesten ervaren bezoekers hoe mooi de nacht is en staat men stil bij wereldwijde lichtvervuiling.

De organisatie van Nacht van de Nacht Middelburg is druk bezig geweest met het invullen van het spectaculaire programma. Ruim vijftig straatartiesten laten in het laatste weekend van oktober dans, theater en muziek zien en horen. Daarnaast is het welbekende donker tafelen ook mogelijk bij verschillende restaurants en cafés in de stad. Voorzitter Nacht van de Nacht Middelburg, Henk Daalhuizen: “Het programma is ontzettend divers omdat uit allerlei branches mensen deelnemen. Denk aan muzikanten, toneelspelers, mensen uit de horeca en ook de kerken doen dit jaar weer mee.”

Diepgang aan de basis tijdens bijzondere wandeling
In samenspraak met de Provincie Zeeland heeft het bestuur van Nacht van de Nacht een extra deel bewustwording aan het programma toegevoegd. Op de Bolwerken wordt een wandeltocht met een Klimatoloog en Ecoloog georganiseerd. “Deze expert vertelt aan de bezoekers over de invloeden van lichtvervuiling en het effect daarvan op mens, dier en milieu. Op een creatieve, ludieke en artistieke manier geven we meer diepgang aan de basis van Nacht van de Nacht.  

Sponsoren
Het evenement Nacht van de Nacht benadrukt de schoonheid van de duisternis. Minstens twintig organisaties en een veelvoud aan bedrijven dragen bij om de Middelburgse nacht op zijn allermooist te beleven. Het bestuur is dankbaar voor de fantastische sponsoren die dit evenement mogelijk maken. Meer informatie over het programma van Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober is te vinden via de website: www.nachtvandenachtmiddelburg.nl

Foto: Nachtvandenachtmiddelburg.nl