Kosteloos AED-controles op ‘Restart a Heart Day’ bij BHV Training Zeeland

Elk jaar staat 16 oktober in het teken van Restart a Heart Day, een belangrijke dag gewijd aan het bevorderen van reanimatiecursussen en het belang van Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s). BHV Training Zeeland organiseert dit jaar een bijzondere actie om de aandacht te vestigen op deze cruciale aspecten van levensreddende hulpverlening.

Restart a Heart Day is opgezet om wereldwijd bewustzijn te creëren over de cruciale rol van reanimatiecursussen en het gebruik van Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s) bij het redden van levens. Dit initiatief wordt ondersteund door het European Resuscitation Council (ERC) en geniet de steun van het Europees Parlement, en het heeft als doel het vergroten van de algemene kennis en vaardigheden met betrekking tot levensreddende reanimatiehandelingen, waardoor meer mensen in noodsituaties levens kunnen redden. Restart a Heart Day moedigt individuen, gemeenschappen en organisaties aan om deel te nemen aan reanimatie- en AED-trainingen en om zich bewust te worden van de waarde van snelle, effectieve actie bij hartstilstanden.

Dit jaar zet BHV Training Zeeland zich in om AED’s, welke vandaag de dag onmisbaar zijn bij een reanimatie, te voorzien van een gratis controle & onderhoudsbeurt inclusief eventuele software updates of vervangadviezen. Het doel van deze actie is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk AED’s te allen tijde inzetbaar zijn, omdat regelmatige controles van deze apparaten van levensbelang kunnen zijn.

BHV Training Zeeland benadrukt het belang van AED’s als levensreddende apparaten in noodsituaties. Door regelmatige controles kunnen eventuele problemen tijdig worden opgemerkt en verholpen, waardoor de effectiviteit van de AED’s wordt gewaarborgd. De organisatie roept alle eigenaren van AED’s in de regio Zeeland op om gebruik te maken van deze gelegenheid en hun apparaten te laten controleren.

“Het is van vitaal belang dat AED’s correct functioneren wanneer ze nodig zijn,” zegt Albert Dijkstra, eigenaar van BHV Training Zeeland. “Door op Restart a Heart Day gratis AED-controles aan te bieden, willen we de gemeenschap aanmoedigen om de verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid van hun omgeving. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze actie en ervoor te zorgen dat hun AED’s en verbandkoffers in optimale staat verkeren.”

Om teleurstellingen te voorkomen en een vlotte controle te garanderen, moedigt BHV Training Zeeland eigenaren van AED’s en verbandkoffers aan om zich vooraf aan te melden voor de gratis controle. Dit kan worden gedaan door contact op te nemen via hun nieuwe webshop www.werkveilig.shop maar is zeker geen vereiste.