Vreemde vloeistof op parkeerplaats Nieuw- en Sint-Joosland

Op de parkeerplaats van het vroegere restaurant de Roode Leeuw in Nieuw- en Sint-Joosland werd vrijdagmiddag een vreemde vloeistof aangetroffen. De politie zoekt nu degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn. Tips zijn zeer welkom. De vloeistof is daar waarschijnlijk donderdag al terecht gekomen en lekte ook weg in het riool.

De vloeistof veroorzaakte gladheid op het wegdek van de parkeerplaats. Aan het einde van de middag werd ook de brandweer opgeroepen, om te onderzoeken er of sprake was van een gevaarlijke chemische stof. Dat bleek niet het geval te zijn. De gemeente Middelburg zorgde ervoor dat de vreemde vloeistof werd verwijderd.

De politie probeert er nu samen met de afdeling handhaving van de gemeente achter te komen wie de substantie daar heeft achtergelaten, want het gaat wel om een milieudelict. Tijdens het onderzoek kwam al de nodige aan het licht over de aard van de vloeistof en de oorzaak. Vermoedelijk kwam de substantie al voor donderdagavond 19.30 uur op het wegdek terecht. Mensen die tips denken te hebben, kunnen bellen naar 0900-8844.

Foto: Politie Zeeland-West-Brabant